Oz Kismet

Öz Kismet eethuis/restaurant een begrip in de Kinkerstraat in Amsterdam
De naam Öz Kismet betekent vrij vertaald ‘Echte Kans’. De kok van Öz Kismet komt uit Adana/Turkije en heeft daar ruime ervaring opgedaan. In Turkije heeft hij alles geleerd over het gebruik van de beste ingrediënten en de juiste kruiden voor het bereiden van de lekkerste kebab’s, lahmacunes, pides etc.  

Sabanci Moskee in Adana

Sabanci Moskee in Adana

Turkije

Turkije staat bekend om zijn goede en uitgebreide keuken. Doordat het land zo groot is (26 keer Nederland!) kent de keuken grote regionale verschillen. De Turkse keuken heeft Europese, Aziatische en Arabische invloeden. Bij Öz Kismet eethuis kan je kennis maken met een deel van de heerlijke gerechten die de Turkse Keuken ons te bieden heeft.

Landkaart van Turkije

Landkaart van Turkije

Vegetarisch eten
Öz Kismet heeft een ruime keuze aan vegetarische gerechten, je kan hierbij denken aan een met groente gevulde aubergine, de mucver met 6 soorten groenten en fetakaas, de vegetarische Turkse pizza met spinazie en feta kaas of de linzensoep. Maar als je onze kaart bekijkt weet ik zeker dat je nog meer heerlijke vegetarische gerechten en hapjes zal vinden. Onze gerechten kan je ter plaatse eten, maar ook meenemen.

IMG_0013

Halal
Al ons eten is 100% halal. Onze grill gerechten worden bereid op een houtskool grill waardoor deze een heerlijke houtskoolsmaak hebben.

Adana Kebab
Onze specialiteit van de grill is de Adana Kebab, de kok die deze specialiteit maakt komt uit de Turkse stad Adana waar hij deze kebab heeft leren maken.

IMG_0079

Pide
Een andere specialiteit van Öz Kismet is de pide. Een pide is een langgerekt platbrood belegd met een vulling welke in de oven wordt bereid. Uiteraard wordt deze pide gemaakt waar je bij staat.

Lahmacun
Wat je beslist moet proeven is de lahmacun beter bekend als de Turkse pizza. Deze wordt voortdurend vers gemaakt, is goed belegd wordt desgewenst voorzien van verse sla, tomat, komkommer en uien en voorzien van een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus of een hete saus. Deze lamahcun  smaakt heerlijk en moet je geproefd hebben.

foto3 IMG_0088

Maaltijden, döner, linzensoep, mezes
Wij verkopen  ook diverse warme Turkse maaltijden zoals  Karniyark (gevulde aubergine met lamsgehakt), kip döner, een heerlijke dagverse Mercimek çorbasi (linzensoep) en de bekende kapsalon. Maar ook voor heerlijke mezes (Turkse hapjes c.q. voorgerechten) bent je bij ons aan het juiste adres. Vraag onze medewerkers om een selectie van de diverse mezes vergezeld van Turks brood en je weet niet wat je proeft.

Turks eten en drinken op zijn best
Kom en laat je verassen. Bij Öz Kismet eethuis in de Kinkerstraat in Amsterdam kan je in een ongedwongen sfeer genieten van lekker en betaalbaar eten. Öz Kismet, Turks eten en drinken op zijn best.

 

Wist je dat:

- Öz Kismet uitsluitend werkt met eerste klas ingrediënten.
– Al onze gerechten 100% halal zijn.
– Je bij Öz Kismet een ruime keuze hebt uit vegetarische maaltijden en gerechten.
– Yoghurt van oorsprong uit Turkije komt.
– Er bij bijna iedere Turkse maaltijd brood wordt gegeten.
– Bijna iedere stad in Turkije een specialiteit heeft.
– De specialiteit van de stad van je gastheer Adana Kebab is.
– Je bij ons kan pinnen.
– Wij geen alcohol schenken.
– Wij geen bestellingen langsbrengen, maar je het eten wel mee kan meenemen.
– Wij ook catering verzorgen.
– De Turkse keuken plaats 3 op de wereldranglijst inneemt. Voorgangers zijn de Chinese en de Franse keuken.